Wat gebeurt mij nou – geen licht meer in de donkere tunnel

Dan ben je op een gegeven moment zo ver afgegleden dat je geen licht meer ziet in de donkere tunnel, er is geen uitgang. Relativeren is onmogelijk en je komt er gewoon niet meer uit.

img_38043141

De beste optie is dan om te gaan slapen, met je hoofd ver onder de dekens niet meer voelen, je interesse voor alles wat je lief is verdwijnt, je bent alleen nog maar moe en energieloos. Als je eenmaal met je kop onder de dekens ligt is het moeilijk om er onder vandaan te komen, die weg terug is moeilijk. Ik zag nergens meer positieve dingen gebeuren alles was negatief, alles en iedereen was tegen mij, alles was slecht!

Je gevoel voor anderen verdwijnt nog meer, niets kan je meer interesseren, alles kost nog meer energie, steeds meer en meer, je kan het niet meer, je kan geen dingen meer doen, je krijgt pijn in je lijf, zie je wel dat ik al die dingen niet meer kan…………………. er is nog meer reden om in je bed te blijven, je energie neemt meer en meer af. Op het laatst wil je ook gewoon niets meer doen, het kan niet meer, het is onmogelijk om iets te doen. Het doorbreken van de vermoeidheid is bijna niet te doen, want je lichaam en geest willen op een gegeven moment niet meer. Die blijven signalen afgeven dat het ook echt niet meer kan, je lichaam kan het ook echt even allemaal niet meer. Nog meer redenen om in je bed te blijven, nog meer redenen om dieper en dieper weg te zakken.

volgende week het vervolg……….

wil je het artikel van de vorige keer lezen klik dan hier

Liefs Jiska xxx