alweer de tweede week in 2020

Terwijl ik onder douche sta op maandag morgen besef ik dat we alweer de tweede week van januari in gaan. Waar blijft de tijd….. Het leek wel gisteren dat ik de deur van mijn klaslokaal achter mij dicht trok en iedereen een fijne vakantie wenste.

Heerlijk wel twee hele weken vrij.

Maar wat is er intussen gebeurt……….. je knippert twee keer met je ogen en zit al in de tweede week van januari. Ik vind het toch wel heftig hoe snel de tijd gaat. Ligt dit aan mij, en hoe ik mijn tijd in plan, doe ik iets fout………. Ik weet het niet…….

Hebben jullie goede voornemens?

Enfin hebben jullie goede voornemens? laat het achter bij de comments ik ben wel heel benieuwd wat voor voornemens iedereen heeft. Ik zelf vind dat ik geen goede voornemens heb, ik heb doelen. Deze doelen stel ik gedurende het jaar bij en worden soms spontaan veranderd. Of je het nu goede voornemens noemt of doelen, zorg wel dat het behapbaar blijft. Ik hebben jaren lang te grote doelen voor mijzelf gesteld.

“Het resultaat was frustratie”

Het resultaat was, frustratie dat wil je niet, dat gaat het tegen staan en dan ben ik op een gegeven moment niet meer met mijn doelen bezig. Als je de doelen klein houdt  (weet ik uit ervaring) weet je dat het kan lukken, maar je kan er achter komen dat het doel misschien niet bij je past of dat je behoefte hebt om het aan te passen dan kan je dat altijd doen. (ik ken genoeg mensen die wat er ook gebeurt bij hun doelen blijven ook al is het niet realistisch, je kan je afvragen of dat verstandig is) Leg de lat niet te hoog voor jezelf maar ook niet te laag. Je wilt immers wel iets bereiken.

Leg de lat niet te hoog, maar ook zeker niet te laag

Want als je de lat te laag legt dan komt er niets uit je, dan maak je geen vooruitgang. Dan kan het zomaar gebeuren dat dingen die je heel graag wil maar ook eng zijn voor je uit blijft schuiven.

Voor mij gaat het dit jaar over los laten en “out of the box” denken.

Dit is best wel moeilijk voor mij omdat ik altijd wel beren op de weg zie, dit maakt mij onzeker. Ik moet die onzekerheid niet de overhand laten nemen omdat ik dan geen vooruitgang maak en dingen voor mij uit blijf schuiven.

Herkennen jullie dit ook? We gaan er voor! Kom in 2020 uit je “comfort zone”

Liefs Jiska